Gröna hissen!

Hej hej hej!
Osannolika saker händer ibland. Jag tror egentligen inte på tur. Jag tror mer på god förberedelse och att ha ögonen med sig. När man då ser en sak som man spanat efter i 5 år kan man då plocka upp den och säga ”Kolla in den här prylen, den är ju värd si och så mycket, och kan användas till den här saken som jag har hemma!”. Det är inte tur, det är att ha huvudet på skaft. Farsan är jäkligt duktig på att hitta skrot som är i princip helt ovärdelig för dom som har kunskap om den. Det har smittat av sig på sönerna 😀 Vi samlar generellt sätt på skrot (för de flesta) men skatter för den invigde.
Ibland finns ett element av tur inblandat också.
Jag har haft tur 😀
Min favoritläsk är Pommac. Den är jäkligt god och även sveriges näst älsta läsk, det är bara sockerdrickan som är äldre. Pommacen var på väg bort för något år sedan, men efter folkstorm så kom den tillbaka.
Gin är den alkoholform jag föredrar om jag bjuds något. Den smakar enbär och tilltalar mina smaklökar (observera att det är smaken jag gillar, inte bieffekterna).
Jag sökte på nätet efter drinkar som innehöll Pommac och hittade Gröna hissen. Receptet är 4cl gin, 2cl grön Curaçaõ och sedan hälla på med pommac, garneras med en skiva citron. Tydligen har den fått sitt namn av att när man släpper ner ett russin så åker det upp och ner av kolsyran. Den har jag tänkt att testa länge. Grön Curaçaõ var den det som saknades. Jag letade på systemet men hittade den inte, det visade sig att jag hade fel stavning och oturen att snacka med en sommarjobbare på systembolaget. Jag letade igen och hittade Grön Curaçaõ på systemet, inte undra på att jag stavade fel! Det visade sig att den har utgått ur sortimentet och det fanns en flaska kvar i sverige.
Jag skulle hämta paket på posten och hade vägarna förbi systemet, jag smet in och gick till infodisken. Jag sa vad jag ville ha och vilken butik som hade det, systemet i Carlshamn av alla ställen. De ringde upp och fick till svar att det var ungefär en butik i veckan som ringde och frågade efter den där flaskan och att vi hade tur. Det visade sig förstås att de precis hittat flaskan i någon av Carlshamns system och nu stog flaskan på kontoret hos den personen vi ringde. Självklart skulle hon skicka den.
Jag har inte fått flaskan ännu, men med lite tur så har jag den på fredag. Osannolikt? Tur? Skicklighet?
Faktum är att jag verkar ha lagt beslag på den sista flaska Grön Curaçaõ som säljs.
Gröna hissen kommer nog smaka extra gott nu.
/nisse