Visst tusan!

Jag har förresten köpt bil! I december. Den drar nästan ingen soppa. Den är ”vinröd”, jag tycker den ser ut som läppstiftfärg, så jag kallar henne för Maybelline.
Det är en Toyota Avensis från 1999. Funkar superbra, jag är nöjd!

Snart spinning!! Jag har glömt att ta med mig extra strumpor så det kommer bli barfota tajm under hemfärden!

Sigge Skog

Tja!
Jag har spring i benet, jag vill att det är sommar snart! Skog, sjöar, fjäll, bäckar, myrar och allt som hör hemmet till.
Vårens och sommarens fjällplaner smids elektroniskt nuförtiden. Jag och fredde siktar på några dagar skidor i jämtlandstriangeln, om det finns snö. Förra årets tur blev ju som bekannt ett fiasko, då jag fick åka bandvagn därifrån. Slagen hjälte! Nu är jag tillbaka på min vita häst och skinande rustning!
Sommaren lutar åt Dolomiterna i norra Italien nån vecka. Via ferrata leder verkar spännande. Sedan kan det bli en tur i Sarek igen. Eller kanske både ock. Vi får ser. Det viktiga är människorna!
Förresten är det nån som vet vem Sigge Skog är? 😀
Det är en bra låt jag lyssnar på just nu, gjord av Olle Adolphson 🙂

Här kommer den!


Sigge kan du minnas norrmälarstrand?
Från sura vedtravars stad
Minns du bräden, högar av sten och sand, och kajen?
Vilket liv det var
Minns du båtarna, gamla södern, minns du tjust och gamle by?
Jo det gör du nog
Och örnen var ny
Kan du minnas Sigge? Minns du det Sigge Skog?

Sigge minns du den mört vi har metat
Mellan gistna skutor som sov
Och kan du höra knarret från trossarna
Och suckarna från tunga skrov
Och till oss kom lukten av vatten och av rök och solvarmt trä
Svala vindar drog
Och dis, kan du se?
Våran mört på bulle, kan du det Sigge Skog?

Minns du Sigge, tjejerna i april?
När kvällen sakta föll på
Och vi gick längs tomma kajer och vi älskade dom i allt det blå
Och på vattnet ute i skymningen drog pråmarna förbi
Minns du Sigge Skog? Och måsarnas skri
Kan du minnas Sigge, minns du det Sigge skog?

Sigge, kan man minnas vad man har känt?
När bara bilder finns kvar
Eller ljuger jag för oss bägge, som jag ljög dig full i gamla dar?
Jovisst var det så jag minns det, visst fast på nått annat sätt
Ja, det var det nog, man minns aldrig rätt

Men kan du minnas Sigge, minns du det Sigge Skog ?

Ja, kan man minnas vad man känt? Visst fast på något annat sätt.
Håkan Hellström har tydligen gjort en version på den också, men den har jag inte hört.
Jag får en känsla av att Stockholm var ett schysst ställe när Sigge Skog skrevs.

Over and out!

En tvättdag i mängden

Tvättid. Jag har en tendens att välja tvättid som innebär att jag måste upp 07.00 på söndagmornar.
Jag är just nu trött, hungrig och lite sur på tvättmaskinerna.
Jag lasta in all min skittvätt (förutom lite spinningkläder, som jag precis på att jag glömt :-/ ), hällde upp tvättmedel. Satte igång strömmen. Inget hände.
Jag tyckte det var lite konstigt att båda maskinerna var paj. Jag kunde dock inte fixa dom på direkten, jag var tvungen att snabbt ta mig tillbaka till lägenheten. Ett tips, en lärdom kanske till och med, är att alltid se till att gå på dass innan ni går utanför er lägenhet.
När jag kom tillbaka stog maskinerna fortfarande döda. På den ena blinkade faktiskt en lampa. Jag letade reda på manualen och tittade. 4 blinkning, luckan inte stäng. Eureka! Jag öppnade och stängde några gånger den blinkade fortfarande 4 blink. Det kändes dumt. Varför ska man behöva manualen för att luska ut vad 4 blink betyder, det borde vara lätt att stoppa in några lampor till och nån lite bild. Electrolux.
Det visade sig att man var tvungen att öppna och stänga luckan, sätta på och stänga av maskinen. Då drog den igång. Ungefär som Windows, öppna och stäng menyn, starta om och hoppas att det fungerar. Kanske därför det är så många som använder windows, mängder av tro, hopp och riter. Man tror och hoppas att den ska lösa sina problem när man utfört omstartningsriten, härlig religion. Jag tror att det är ganska många som lägger mycket av sin tid till att be för allt dom är värda till sin dator att den ska fungera.
På det temat kan jag rekommendera boken American Gods av Neil Gaiman, väldigt bra! Handlar om att de gamla gudarna håller på att försvinna eftersom det inte är någon som dyrkar dom längre, däremot har det kommit många nya unga gudar som blivit väldigt starka snabbt. TV-guden, internetguden och mobilguden. Dessa gudar lever förstås bland oss. Som sagt läs och njut av bra litteratur. Ni som bor nära mig kan ju låna den av mig, annars finns den på Sci-Fi bokhandeln. Good shit!
Tillbaka till tvätten! Den andra maskinen visade inga tecken på att fungera. Jag fipplade lite, öppnade och stängde luckan några gånger, starta om. Kort sagt, alla trollformler, riter och besvärjelser jag kunde som kunde tänkas påverka en sådan tingest att få liv. Jag är dock ingen bra shaman, jag kan inte snacka med tvättmaskinsguden. Jag tog fram trollformelboken (manualen) och trummade på maskinen som om det var en sådan där vaddetnuheter som samerna har, sån med renskinn och symboler, som man slår lite på och jojkar till. (Har jag berättat att jag seriöst funderat på att lära min nord eller sydsamiska?).
Tydligen var inte handhavandet av maskinen så enkelt som jag trodde. När jag tvättat tidigare så har det bara varit att snurra lite och trycka start. Nu visade det sig att den grejen man snurrade på även skulle vara lite utdragen, vilket inte ens syntes att den kunde vara det. Så jag drog ut den en halv centimeter och ställde in mitt program, och visp så började den att mullra.
Jag tycker det finns mer att önska av användargränsnittet! Jag tilltalas av enkelheten hos billiga microvågsugnar, två vred, tid och effekt. Så fort man rört tidsvredet så drar dom igång. Intuativt.
Men det kanske inte skulle fungera på tvättmaskinen, då skulle ju tvättmaskinsguden få så många färre dyrkare.