Linköping vs. Nisse 2-3

Hallå människobröder och systrar!
Nu är jag i Linköping och har precis påbörjat min tredje vecka på jobbet. Jag lär mig nya saker hela tiden, mest förkortningar och skumma detaljer. Jag trivs på jobbet och folket är trevligt!
Det som oftast är viktigast på ett nytt ställe är att det sociala livet fungerar. Det gör det för mig, jag har lärt känna massa nya människor och har varit iväg på spännande aktiviteter. Igår var jag till exempel till Ågelsjön, ett väldigt vackert område med otroliga klättermöjligheter. Jag stog nere och tittade på medans de andra klättrade. Jäkla axel, den klarar inte så mycket :-/
Axeln, det pajade jag ju på fjällturen i Jämtlandsfjällen. När jag var till akuten i Östersund så sa läkarn att allt såg ok ut på röntgenbilderna men var orolig eftersom jag knappt kunde röra armen utan att tårarna tittade fram. Nu gör jag som det norska bandet A-Ha ”I’ll do my crying in the rain”. Jag fick en akutremiss som fixade så jag kunde se en ortoped igen efter 2-3 veckor. Jag besökte en i Linköping för en vecka sedan. Det visar sig att att jag har styrka åt alla möjliga håll och även fast det gör ont nu så tror han att jag kommer bli fullt återställd på 3-4 veckor. Det var ett väldigt bra besked. Jag försökte fixa farliga piller som jag sedan kunde kränga på stan till småbarn, men det gick tyvärr inte. 😉
Sedan kan jag berätta att jag trivs bra i min nya lägenhet, eller ny och ny, vi kan väl kalla den starkt 70-tals inspirerar. Särkskilt de brun-gulblommiga köksgolvet. Imorse upptäckte jag efter jag stängt ytterdörren och skulle låsa upp dörren till cykelförrådet att nyckelknippan var trasig. Jag ringde upp min hyresvärd 07.04 på morgonen och undrade om han kunde komma förbi och låsa upp. Han var där på två minuter (han bor i huset brevid). Tacka vet jag privata hyresvärdar. Jag känner på mig att om något liknande hänt under Lulebo-tiden hade jag fått vänta till växeln öppnade kl12.00 och sedan väntat lite till för det var fikapaus.
Jag har även hunnit med att gå på Luleåspexet som var här och spexade. Träffade massa folk jag känner, det var trevligt. Jag har ätit massa glass på Bosses Glassbar i centrala Linköping. Schysst ställe och god glass. Hemligt recept men jag har listat ut hemligheten efter empiriska studier.
Har börjat springa igen också. Sedan ska jag iväg och test spinna för Campushallen vid universitetet. Vi får se hur det går.

Ta vara på er!