Music Quiz

Tjenixen!
Jag var på music quiz på Butler igår. Vi kom trea, en halv poäng efter tvåan. Jäkligt skoj!
Jag sitter just nu och pillrar med mitt exjobb, det går sådär…
Min mp3-spelare kör Bruce Springsteen – The River, jag kommer ihåg första gången jag kom i kontakt med den låten. Det var länge sedan, när jag gick i ettan eller tvåan i gymnasiet, min gymnasieförening (Societas) var på sin årliga fjälltur till Sylarna och där i bastun var det allmän allsång (får man säga allmän allsång? alla män alla sjöng?). De som tog i mest var Björn och David som var/är hängivna Bruce-fanboys, de sjöng så rutorna skallrade Brucelåt på Brucelåt. Sista låten sjöngs dels i bastun och dels i duschen, det var The River. De sjöng med känsla! Sånt glömmer jag inte i första taget…. Det skumma är väl att jag nu inser att det var ungefär 10 år sedan, tiden flyger förbi!
Tillbaka till exjobbet!

Gårdagens äventyr

Hupp hupp! Igår hände det grejer! Min polare Tony som är handelsresande och säljer slangar och elkontakter (eller nått sånt), kom för att gå på kundbesök i Vänersborg. Vi passade på att umgås.
Först checkade Tony in på hotell, Hotell Pele (eller nått sånt). Enligt honom så är det första man ska kolla är om internet på hotellet fungerar. Det gjorde det förstås inte. Vi gick ner till receptionen och frågade och de hade ingen koll, det hade fungerat dåligt ett tag. Tony ställde några tekniska frågor som är svåra för en expert att svara på (och ännu svårare för en hotellreceptionist). Sedan tog jag över och frågade om hon visste om det fanns någon låda med en massa sladdar som hade med internet att göra. ”Ja det finns det, den här!” sa hon och pekade på switch skåpet. Har ni support frågade jag, det visst hon inte, men chefen skulle komma in om en timme så då skulle hon veta. Så vi stack och käkade istället, Butler i Trollhättan. Det var bra, trevlig personal och god mat. Sedan begav vi oss till Strandgatan och fiket Bärs och Bulle, där vi tog vår efterrätt. Mätta och belåtna styrde vi kosan mot hotellet igen. Denna gång var den söta receptionisten och chefen där, det visade sig att de hade support men inte på kvällstid, men jag fick gärna titta på det om jag ville. Så jag tittade på det. Man kan säga att jag var internet, på samma sätt som Neo i Matrix, det fladdrade massa gröna siffor fram och tillbaka. Jag sa några trollformler och viftade med armarna, simsalabim. Berättade lite om hur allt fungerar för den nu nervösa receptionisten samtidigt som jag letade efter vart elkontakten tog vägen. När jag väl lokaliserat kontakten så berättade jag att man måste vara väligt varsam med sådanhär väldigt teknisk och komplicerad utrustning, sedan drog jag ur sladden. Alla lampor som alldeles innan blinkat så glatt på switchen dog sakta ut, det svaga bullret tystnade. Jag sa oj och såg ut som nått gått sönder, sedan satte jag in sladden och log till Tony som nu försökte få med sig receptionisten till musicquizz som vi skulle på dan efter. Sedan fungerade internet. Jag berättade för chefen att om problemet dök upp igen så var det bara att säga trollformeln och dra i sladden.
Tony hade tidigare under dagen förhandlat fram att vi kunde använda bastun, som nu skulle vara påslagen och varm. Vi gick ner till källaren på hotellet och inspekterade, bastun var väldigt varm! Vi bastade och hade trevlig!
Sedan tog jag vägen genom stan när jag så sakteliga lunkade hemmåt.
Väl hemma läste jag igenom arbetserbjudandet en gång till. Jobb hörreni! Jag har fått jobb!
Tjingeling

En välförtjänt uppdatering

Mina vänner en lite uppdatering om mitt liv. Jag har varit sjuk i 5 (!!) dagar, men är nu tillbaka till mitt exjobbsskrivande. Fast det går segt. Det verkar också som om jag fått jobb i Linköping… så jag tänkte jag skulle ge er en ganska detaljerad historieskildring av min intervju helg:
Hola Bandola! Dancing Dingo rocks!
Jag hade sheetaskoj! Dancing Dingo var ett klockrent ställe! Discjockeyn såg verkligen ut som Christer Petterson. Att sedan få lite kött i sig (burgare på burgerking) och sedan gå hem och sova med lite exjobbare var ju också bra 😉

Tyvärr var det lite av en minoritet av kvinnor/tjejer på D.Dingo fast dom som fanns var trevliga 🙂 Sedan att typ alla exjobbare utom eliten bangade partyt på dingo är svagt 😀 Men det är väl så, träffa nya människor är ju jobbigt när man istället kan åka hem vara med sin älskade dator/tv/tvspel…. 😀

Efter jag vaknat hemma hos en exjobbskollega (utan att ha snarkat tydligen 🙂 ) så tog jag mig till Nils Ericsson terminalen och letade upp bussplats 54 (swebus) och hoppade på bussen mot Stockolm, jag skulle bara till Linköping, men det finns inte så många alternativ. Jag hade precis kommit in i bussen när någon ropar ”Nisse!”, där var min bekant Fredrik, som läst något i Luleå, och jag kände på något sätt (jag kom inte ihåg att han hette Fredik), han hade varit på någon manegmentkurs i Göteborg och sa att han gillade att åka buss (!), vi snackade ett tag innan jag drog igång min mp3-spelare och lyssnade på soundtracket till dirty dancing, jag var nära att sjunga med flera gånger fast jag kom på det precis i sista stund. Någonstans på vägen saktade bussen ner till och stannade bakom en blinkande polisbils. Flera sura bilister stog där också och var allmänt irriterade. Efter ett tag så kom det ett gäng fjortishästflickor med ett gäng hästar gående på motorvägen, jag antar att dom sprungit ifrån sina inhägningar, om jag var häst så skulle jag också rymma, fast jag vet ju att det bästa sättet att rymma är att göra tunnlar, det är bra också om man ska smuggla knark, så jag använde mina telepatiska krafter och förmedlade det budskapet till hästarna, ni kan också hjälpa till där, tänk på hästar som gräver tunnlar så kommer saker börja hända! Befria hästarna!
Oh! Jag kom på att jag missat något! När jag gick igenom Nordstan (köpcenter i Göteborg), ni vet där den där dragspelaren alltid står, han stog där idag med, precis när jag går förbi så känner jag igen låten! Det är Jämtlandsången, jag stannar och nynnar texten till melodin, tänka sig Willhelm Petterson-Berger på dragspel av någon som knappt vet vad Jämtland är, i en gångtunnel i Göteborg, ja livet är lätt märkligt ibland, jag var förövrigt ganska ensam om att stanna och lyssna 😀 Väl framme i Linköping gick jag och min polare till O’Learys och käkade en tokgod burgare! Samtidigt som det var någon sorts sport på alla tvapparaten, denna gång handlade om flera människor som åkte omkring och slogs om en snusdosa, barnsligt!
Sedan blev det att fiffla med bäddsoffan och sedan sova! Sedan intervju!! Whoho! Bara att sitta och snacka om sig själv, ni som känner mig vet ju att jag är jäkligt bra på det. Jag är kanske den mest ödmjuka personen. Sedan buss igen till Göteborg, denna gång utan incidenter. Fast jag kan säga att jag blir jäkligt mosig av att åka buss så jäkla länge, helt förstörd efteråt

Jajaja nu har ni nog förstått att jag har lite tråkigt just nu, håller på att skriver rapport, det går sakta och dåligt!

Jag kommer ihåg förra gången jag satt i Göteborg och väntade på bussen till Trollhättan och fick se organiserad brottslighet ”in action”. Det var olika personer som behövde femmor till toaletten, men så fort dom fått en femma lämnades dom till en kille i svart huva och så gick de och fråga fler. Undrar om det verkligen fungerade? Efter ett tag kom i alla fall vakter och körde bort dom.

Jajaja, det var en ganska lång och ganska irrelevant uppdatering 😀
Ta vara på er!
Och som Grynet säger ”Ta ingen skit!”