Irish Coffe The Nisse Way

När skidsäsongen spirar och semlorna snart samlas för förtäring så skall vi koka oss lite Irish Coffe.
Irish Coffe var den första (hela) drinken jag någonsin testade. Det var i Riksgränsen i en grå stuga längst ner i backen där jag och en fin flicka tog oss en varsinn väldig god Irish Coffe, jag känner mig faktiskt lite irlänsk när jag tänker tillbaka på det, jag tyckte och tycker fortfarande att 75 spänn var ett rån (precis som en irländare :D).
Jag började ju som de flesta av er vet väldigt sent med alkohol och har fortfarande (och kommer att fortsätta ha) ett väldigt måttligt intag. Idag är inte en dag av måttlighet dock, jag har jobbat på det perfekta Irish Coffe receptet till semlan.

Det här behövs:

 • Vispgrädde
 • Pulverkaffe
 • Råsocker
 • Whiskey
 1. Tag en kopp och häll i 2.5 teskedar pulverkaffe och 2.5 teskedar råsocker.
 2. Meditera i 25 minuter (detta steg kan hoppas över).
 3. Tag 0.4 dl whiskey (jag föredrag något mindre: 3.1415*10^-1 dl) och häll på.
 4. Blanda väl.
 5. Koka upp vatten, en vattenkokare är att föredra, det går förstås bra med ved, gas eller elspis men empiriska studier har visat att vattenkokaren är den minst arbetskrävande varianten.
 6. Häll på kokande vatten men se till att lämna ca 1.5 cm till kanten.
 7. Meditera i 2 min(hoppa inte över detta steg, du bör även avända en sked och blanda om blandningen inte bara ibland utan kontinuerligt).
 8. Vispa lite grädde lätt (lätt är alltså inte hårt(vänder du opp och ned på grädden skall den fastna i håret och inte i bunken)).
 9. Bruka en matsked och transportera grädde från bunken till kaffens ytskikt, var försiktig det ska vara på kaffet inte i kaffet, du kan använda din blandningsked till en temporär lagringsplats strax ovanför ytskiktet.
 10. Knäck tre ägg och begrav dom under ett träd mitt i natten ihopp om bättre skörd och fler barn (du kan hoppa över detta steg).
 11. Finn en fin flicka eller om du är flicka, eller bara lagd åt något annat håll, så duger en pojke, och titta varandra djupt i ögonen och njut av Irish Coffe The Nisse Way

Jävlar jag som trodde jag var ett geni!

Congratulations, Nisse!
Your IQ score is 133

This number is based on a scientific formula that compares how many questions you answered correctly on the Classic IQ Test relative to others.

Your Intellectual Type is Visionary Philosopher. This means you are highly intelligent and have a powerful mix of skills and insight that can be applied in a variety of different ways. Like Plato, your exceptional math and verbal skills make you very adept at explaining things to others — and at anticipating and predicting patterns. And that’s just some of what we know about you from your IQ results.