Linux poker site

Online poker playing is fast becoming a movement around the world. The poker sites earn a lot of money. Unfortunatly the support for linux is lacking.
Most of the pokersites seem to have a downloadable application that is only compatible with MS Windows. You could try to run the binary via Wine, but I have yet to succeed with that.
The best bet for a Linux user is trying the sites that lets the user use a java application, this should work for linux and for other operating systems also.
The only poker sites that has worked for me using linux is the Pokernetwork partners.
It’s three sites

  • Pokerroom This is one of the oldest with lots of players, works good in Linux.
  • Hollywoodpoker Supposedly you can play against hollywood stars here, but dont get your hopes up. Works fine in Linux.

That is it! I have found some other java pokersites, but the graphics is garbled up, so I cant play it. There are some sites that boast flash enabled playing, but I cant sign in probably because of poorly written code.

Did this article help you, please read the thing below.
If your thinking of registration to the sites above, please leave your email and I will refer you. We will both get cash if we sign up for real money play. Pokerroom seem to not allow people from Sweden to play with real money. If you mention the work poker in the comment the comment will reach me and not be displayed as a comment below.

Tjena snödrivan här kommer nisse

Hallå mina vänner!
I söndags var det bra väder för skidåkning! Jag lånade en bil av en kompis och drog iväg. Det var snorhalt ute, däcken var lika gamla som bilen 29 år. En slank han dit och en slank han hit och en slank han ner i diket. I låg hastighet så gled jag ut i snökanten och fastnade.
En snubbe kom förbi och drog loss mig, det vísade sig att jag lyckats få punktering på höger framdäck. Jag satte på reservdäcket.
Sedan på tisdagen drog jag och kompis som äger bilen iväg och letade gummiverkstäder för att få däcket fixat.
Jag hade tur, det visade sig att däcket bara hade krängt av lite och att däcket var helt.
Tur!

Vad är en hjälte utan gröt?

Gröt är vad en hjälte äter till frukost. Kornmjöl blandat med linfrön som kokas till en grå sörja som serveras med mjölk och hallonsylt. Utan gröt skulle rymdmonstrens liv vara lätt. Kapten Kalsong har ätit så mycket gröt att han kan vaka över världen och alla dess invånare väldigt länge. I hans bälte har han alltid en termos fulladdad med mer gröt. I svåra situtationer drar han snabbt och sänker sina fiender i ett enda drag. Kapten Kalsong svettas, så här nära ondingarnas näste har han aldrig varit. Han måste vara väldigt försiktig och inte låta någon misstänka att han egentligen är Kapten Kalsong, rymdmonstrens fasa. Han tittar sig misstänksamt omkring och ser hur folk runt omkring honom tvingas till svårt psykisktlidande. Dags för strid, dags för gröt!
En doft av gröt sprider sig i tentasalen, en del elever tittar upp och ser rymdingenjören Olle Svensson halsa gröt från en termos. De vet att snart kommer han börja skrika. De suckar och fortsätter med tentan.

Spel och lek

Hej hoppsan!
Igår jobbade jag 12 timmar, först på DC sedan på helpdesk. Sedan bar det iväg hem direkt, jag, nicke, johan och per träffades för att testa ett av de nya brädspelen jag köpt. Vi körde Liberté som handlar om den franska revolutionen. Väldigt klurigt!! Det blir lite roligare när det inte är tärningen som avgör om man vinner eller inte. Det är strategi som gäller! Jag kom inte sist denna gång. Men som de andra spelade så kommer jag nog snart ligga långt efter 😉
Till spelande bjöd jag på te (rött ljungte från Telogott butiken hemma i Östersund, jäkligt gott!! ) och honungsmelon. Jag poppade lite popcorn också som försvann snabbt. Nästa gång ska jag se till att inte göra lika kladdiga saker 😉
Nu är det tillbaka till arbetandet som gäller!

Gå ner i vikt!

Hej hopp!
Som de flesta av er vet brottas jag med min vikt hela tiden, jag kan inte sticka ut och orientera så mycket som jag vill. Vikten gör att kraften på leder och knän blir allt för stor och jag riskerar att skada mig. Det är en av orsakerna varför jag kör så mycket spinning. Jag var inne på Outside hemsidan och läste deras artikel om 5 enkla sätt att trimma bort fettet. Jag tyckte att de stämde bra överens med det jag läst tidigare.
De är:

  • Gå ut och gå innan frukost – Inget nytt här du tar en stor del av energin från fettreserven vid relativt lugnt tempo, särskilt om du inte har ätit något.
  • Ät lite mer mjölkprodukter – Detta var nytt för mig, mjölkprodukter som yogurt, ost och mjölk innehåller kalsium som i sin tur gör att fett förbränns mer effektivt. Gå inte hem och halsa mjölk nu, för mycket är aldrig bra.
  • Unvik flytande kalorier – Det är inte så smart att dricka sockervatten, läsk eller annan dricka med hög sockerhalt. Undvik!
  • Ta en lätt promenad efter måltiden – Det bränner ungefär 100kilokalorier och minskar mängden insulin i blodet vilket gör att inte lika mycket fett lagras i kroppen.
  • Kvällsmat? Ät kött! – Kolhydrater ökar din insulin produktion och förmåga att lagra fett. Det är inte så bra om du vill minska fettmängden. Så ät lite kalkon istället för en macka eller apelsin på kvällen.

Läs artikeln jag länka till och tro inte på ett ord jag säger.
Var vaksam!
(det sista var ett citat från spelet Beneath A Steel Sky som alltid slutade med Be Vigilant som betyder just Var vaksam. Vill nu spela det så finns det att ladda ner här!)

Mr Nice

Jymden Jallar

Halloj!
Nu har jag lagt till ett till recept i samlingen, detta lärde jag mig när jag gick på fritids 1989 på Carlshöjdsskolan i Umeå. Den har följt med väldigt länge ett kvalitetstecken. Den får min vita kamel.
Jag har även lagt till ett nytta avsnitt av Kapten Kalsong, nu är han på Xiruna-1 och bevakar Almngruvan, en liten sneak preview får ni i citatet nedan:

Kapten Kalsong gillar inte mörker, han gillar inte träd, han gillar inte moln, månen däremot den gillar han, den finns ju i rymden och allt i rymden är bra.

Sedan har jag lagt till en ny kategori Science där jag kommer lägga till intressanta vetenskapsnyheter som kan ha stor inverkan på framtiden (alltså sånt jag är intresserad av 😉 )
Puss å kram

Ragg i fullmåne

Månen står högt på himlen och färgar allt utan skuggor. Molnen sveper snabbt förbi trädtopparna som vajar vilt i vinden. Kapten Kalsong vakar bakom ett buskage. Snart ska lokalinvånarna på Xiruna-1 passera här på väg till Almnkristallgruvan. Kapten Kalsong måste fånga en för förhör. Superhjältar måste ibland gömma sig i buskage för mänsklighetens bästa (även om man är rädd ibland). Kapten Kalsong gillar inte mörker, han gillar inte träd, han gillar inte moln, månen däremot den gillar han, den finns ju i rymden och allt i rymden är bra.
Det prasslar till och Kapten Kalsong gör sig redo för språng. Han har tur det är en ensam lokalinvånare, detta kommer bli lättare än vad han hade tänkt sig. Kapten Kalsong måste vänta till precis rätt ögonblick, han ser hur lokalinvånaren kommer närmare och närmare.
Anna är ute på sin vanliga löparrunda i elljusspåret, i en kurva bakom ett buskage ser hon en röd mössa sticka upp. Hon undrar vad det kan vara för skumt som döljer sig där. Hon hinner knappt tänka tanken förrän mössan börjar röra på sig, det är Olle inser hon glatt. Olle vrålar något ohörbart och snubblar igenom buskaget mot Anna. Han fastnar med långkalsongen i en kvist och ramlar handlöst mot marken. Anna ropar till och springer fram till den avsvimmade Olle. Hon är överlycklig nu ska väl inte Olle kunna rymma ifrån henne.

Chokladsås

God chokladsås till glass.
50g smör
10 Matskedar socker
1 dl mjölk
2-3 teskedar kakao.
Smält smör och socker, häll på mjölk och vispa i kakao.
Koka upp så det bubblar lite, stäng av värme låt bubbla försiktigt på halva plattan.
Servera antingen varmt eller kallt.