Lite enkla grejer om mig.

Jag heter Bo Dahlström men alla mina vänner och bekanta kallar mig Bosse. Undrar du hur jag ser ut så kan du titta på den här bilden från 93. Jag har faktiskt lika kort hår idag. Det är en hemskt praktisk frisyr.

Jag föddes i Sundsvall där jag tillbringade mina första år. De åren har jag inga minnen av. Sedan flyttade min familj två mil västerut till Matfors där jag fick min egentliga uppväxt. Jag gick hela grundskolan i Matfors skola. Efter grundskolan så studerade jag i 4 år till svagströmsingenjör vid Västermalms gymnasieskola i Sundsvall. Under gymnasietiden var jag engagerad i VTV, Västermalms Television, en sektion inom elevkåren Torkhold. Vi höll på med många roliga projekt. Bla så byggde vi en egen TV-studio i Torkholds lokaler, gjorde seriösa inspelningar av Västermalms och Hedbergskas vårshower samt sände Sundsvalls kommunfullmäktiges möten via lokal-TV.

Efter gymnasiet så gjorde jag min värnplikt som signalmekaniker vid Västernorrlands regemente I21 i Sollefteå. Själva signalmekanikerutbildningen fick jag vid Bergslagens Artelleriregemente A9 i Kristinehamn. När jag muckade i april blev jag arbetslös även om det inte varade länge. Jag tog ett jobb på Max hamburgerresturang Sundsvall. När hösten kom så flyttade jag upp till Luleå för att studera datateknik vid Luleå tekniska universitet. Ett år senare fick jag möjlighet att göra FN-tjänst i Bosnien. Jag har lagt upp några bilder därifrån. Missa inte Kenneth Fleurs stora projekt om vår bataljon/kompani/pluton. Givetvis är jag efter det medlem i Fredsbaskrarna Sverige. Därefter fortsatte jag mina studier i Luleå. Någon gång kanske jag tar examen också. Det är inte så långt kvar.

Mitt första riktiga jobb fick jag på Include Datorkonsulter AB. I samband med det flyttade jag från Luleå till Stockholm. I januari 2002 hände mycket intressant pga den lågkonjunktur som sedan ett år drabbat IT-branschen med företagsköp, sammanslagningar, namnbyten, uppdelningar och uppsägningar. Include köptes upp av Giga Consulting AB som precis gått ihop med Programmera AB. Tillsammans bildar dessa företag Yarrow Consulting AB. Pga dåliga tider delas företaget igen i olika delar och många anställda blir av med jobbet pga arbetsbrist. De flesta av de kvarvarande "includarna" blir av med jobbet och en av dom är jag. Under uppsägningstiden fick jag en tremånaders projektanställning som programmerare i Italien åt Icon Medialab.

Efter svängen till Italien tog jag över som ordförande i ledighetskommitén ett tag tills jag träffade Krister Hanner som hade ett lite projekt på gång, en matsite. Den är nu igång och kan hittas på menyse.com. Menyse tycker jag är roligare än andra matsiter eftersom allt är kategoriserat samt att det kommer att finnas fakta om allt. Än så länge är inte hela faktabiten klar men det finns redan massor och mer tillkommer varje dag. Här är några exempel:
Många recept med kyckling i ugn
Vitlöksmusslor
Varufakta om det magiska djuret grisen

Jag har ett flertal intressen. Ett av dem är datorer. Jag är medlem i Luleå universitets datorförening, Ludd där även har varit ordförande i ett år. På min dator kör jag operativsystemet FreeBSD. Tillskillnad från TV-spelsladdaren Windows så är FreeBSD både gratis och stabilt. Jag har alltid varit intresserad av att läsa. När jag var yngre läste jag mycket deckare och historieböcker. Jag har behållt intresset för historia men efter ett tag blev alla deckare tråkiga, som tur var upptäckte jag science fiction och fantasy. Den första fantasybok jag läste är fortfarande den bästa. Det var Sagan om ringen av Tolkien. Jag har en rätt gammal websida som handlar om vilka böcker av och om Tolkien som finns på marknaden. Även om jag inte gjort något åt den på flera år så innehåller den så vitt jag vet inga felaktigheter. Är du intresserad så titta gärna på www.ludd.luth.se/users/bosse/books. Sedan hösten 2004 har jag intresserat mig för ölbryggning efter ett besök i Svenska HemBryggareFöreningens monter på öl och whiskymässan som hålls varje år i Stockholm.

Sedan årsskiftet 2007/2008 så driver jag och min bror Sejdelshoppen, en firma som säljer ölglas etc. via nätet. Det är ett rent hobbyprojekt vid sidan av våra ordinarie arbeten.

Våren 2011 köpte jag och min bror Slipskompaniet. Idag säljer företaget i princip slipsar och strumpor. Vår plan är att den inom en snar framtid ska sälja de flesta accessoarer en herre behöver. Precis som Sejdelshoppen är Slipskompaniet ett rent hobbyprojekt vid sidan av våra ordinarie arbeten.

Länkar till lite smått och gott som jag tycker är intressant. Egentligen en ursäkt för att kunna lura sökmotorer. :-)

Om du av någon anledning vill kontakta mig så kan följande information vara till nytta. Allt på denna websida var aktuellt 080609. Jag har tänkt hålla den här sidan så pass uppdaterad att iaf adressen stämmer. Räkna med att websidan och email-adressen kommer att gälla i många år framöver. Jag kommer inte att byta bara för att jag flyttar eller så.

Min bostadsadress
Sotingeplan 18 1tr
163 61 Spånga
08-7601120
070-5110461
bosse@ludd.luth.se