news

It's joever

published 06/12-23 by freddo & hackerbuddy

Hej alla LUDDare!

Vi har nu till slut fått information angående flytten och fått en preliminär ritning:

Som ni kan se så begränsas vår yta avsevärt jämfört med tidigare, och serverrummet kondenseras ner till vad som tidigare var SRTs förråd. Under tiden som skyddsrummet byggs om så kommer vi inte få ha något inne i lokalen, vilket leder till att vi kommer få downtime. Förhoppningen är att vi ska kunna drifta några av de kritiska tjänsterna ur F40 på passiv kylning, vilket är vårt nuvarande förvaringsutrymme.

Ni som fortfarande har servrar kvar i LCNet hyllan behöver hämta upp dem, för er som har servrar i våra rack, så kommer servrarna placeras i förvaring tills nya serverhallen är på plats. Här är countdown till att vi börjar koppla ur kablar.

Vi beklagar kort notis, men det är direktiven vi fått. Enligt fastighetsenheten kan det dröja upp till 14 veckor innan vi kan flytta in i nya lokalen.Vi arbetar så gott vi kan för att göra processen så kort som möjligt men det finns vissa saker vi inte kan rå på.

Tack för er förståelse.

Read more


Tack för årets DataLuddLan!

published 15/11-23 by freddo

Tack för ert deltagande i DataLuddLan 2023!

Det har varit en händelserik helg, och vi vill starkt tacka var och en av er för att göra DataLuddLan 2023 till en minnesvärd upplevelse! Ert deltagande gjorde evenemanget fantastiskt.

Shoutouts

Man har räknat ihop poängen för de olika evenemangen och räknat ut årets bästa spelare.

Första plats: 23p - Jim (CptSaturn)

Andra plats: 15p - William (walle)

Tredje plats: 10p - Isak (Shushe)

Major-vinnare

League of Legends turneringen

Grattis till Name in progress, som vann turneringen. På andra plats, Uninstalling

Counter Strike turneringen

Grattis till Ruski rush B, som vann turneringen efter en nagelbitande final. På andra plats, Slightly Below Average

Sponsorer och bidragsgivare

Stort tack till Ramirent, som sponsrade evenemanget med elutrustning. Dom 95A av strömförsörjning kom verkligen till användning!

Även stort tack till Teknologkåren och LTU's institution för System och Rymdteknik, vars bidrag möjliggjorde deltagande från Kiruna, Piteå, och Skellefteå.

En avslutande begäran,

DataLuddLan är ett återstartat evenemang som ni redan hört, och vi vill göra det ett så bra evenemang som möjligt. Därför vill vi begära att ni fyller i detta formulär där ni kan lämna er feedback. Detta inkluderar även er som valde eller inte kunde delta Det borde inte ta längre än några minuter.

Återigen, ett stort tack till var och en av er! Det är ni som gör detta evenemang möjligt, och vi ser fram emot att hålla nästa LAN!

Read more


Nu öppen anmälan för alla - Delta i DataLuddLan!

published 29/10-23 by freddo

Hej alla spelentusiaster!

Anmälan till DataLuddLan är nu öppen för alla, oavsett om du tidigare varit intresseanmäld eller inte. Detta är din chans att vara en del av LTU:s största spelevenemang och uppleva en helg fylld med spel, tävlingar, och gemenskap!

DataLuddLan erbjuder något för alla spelintresserade. Oavsett om du är en brädspelsfantast, konsolspelare, datorspelsentusiaster, eller vill testa VR-spel, har vi dig täckt. Här är några höjdpunkter:

  • Turneringar: Visa upp dina färdigheter och tävla mot andra studenter i turneringar i bland annat Counter Strike 2, League of Legends, och Minecraft Survival Games!
  • Bordsspel: Ta en paus från skärmarna och njut av klassiska brädspel eller upptäck nya favoriter med föreningarna DORK och Piteåsektionens spelutskott.
  • Konsol- och datorspel: Spela med vänner och andra deltagare på LAN-golvet. Om du inte har egen utrustning finns möjlighet till utlåning av datorer från LUDD.
  • VR-spel: Pröva på VR med utrustning från Institutionen för System och Rymdteknik. Testa spel som Half-Life Alyx, Beat Saber, och mer!

Denna chans vill du inte missa! Besök vår hemsida

https://dll.ludd.ltu.se

för att anmäla dig och få mer information om evenemanget.

Vi ser fram emot att välkomna dig till en helg fylld med spelglädje och gemenskap. Ta med dina vänner och var med på DataluddLan!

Hälsningar, LUDD och Datasektionen

Read more


Sista chansen för intresseanmälning till DataLuddLan!

published 18/10-23 by freddo

Efter en fantastisk vecka med över 100 anmälda hittills så är det nu sista chansen att intresseanmäla dig till DataLuddLan. Anmälan stänger ikväll. Oavsett om du gillar brädspel, konsolspel, datorspel, eller VR, har vi något för dig på LTU:s största spelevenemang. Missa inte möjligheten att vara med i turneringar, upptäcka nya brädspel, spela på LAN-golvet, eller testa VR-spel.

Anmäl ert intresse och få förtur nu på

https://cloud.ludd.ltu.se/apps/forms/s/zA3ektCQRKrm9rKo29kJ9QZd

och se till att vara en del av denna spelhelg tillsammans med vänner och andra spelentusiaster. Vi ser fram emot att välkomna dig!

Read more


Välkommen till LUDDs årliga TacoPhaest, fredagen 3 november!

published 11/10-23 by freddo

Hej alla LUDD-medlemmar!

Vi kanske är utan en öppen lokal fortfarande, men det stoppar inte oss från att hålla LUDDs årliga Taco Phæst! Boka in fredagen 3 November, ta på dig din sombrero och kom med dina vänner för att umgås och äta tacos! I biljetten ingår tacobuffé där du får äta så mycket du orkar under hela kvällen, och det kommer även finnas dryck att köpa på plats. LUDDs omtalade BURN-sås kommer också självklart finnas på plats för de som vågar smaka!

Evenemangsdetaljer

  • Vart: Studenternas Hus
  • När: November 3, 18:00 till 22:00
  • Biljettpris: 105 kr, 90 kr för medlemmar

Köp din biljett nu: https://book.stripe.com/00g8Aw6Sda5CcBGfZ5

Vi ses där!
// LUDD Styrelsen

Tacomärke

pst, ni medlemmar ska ha fått en speciell medlemslänk på er LUDD mejl!

Read more


Datasektionen och LUDD bjuder in till LTU:s största spelevenemang - DataLuddLan!

published 09/10-23 by freddo

Datasektionen och LUDD arrangerar i år igen DataLuddLan, den 11e till 12e november i Centrumrestaurangen. Tillbaka större och bättre så bjuder vi i år inte bara in Luleå Campus, men även Kiruna, Skellefteå, och Piteå. Med flera turneringar planerade, och flera spelföreningar intresserade så ser vi fram emot en riktigt kul spelhelg!

Intresseanmäl dig nu!

p.s. är du eller din förening intresserad av att hålla ett eget delevenemang som en turnering, station, eller tävling? Kontakta freddo@ludd.ltu.se

Read more


Subscribe